✓ ruime voorraad

✓ vanaf €250 gratis bezorgd

✓ voordelig en vakkundig gelegd

✓ CBW Erkend

✓ vanaf €250 gratis bezorgd ✓ CBW Erkend

Bewerkingen van de parketvloer

Roken

Roken

Roken zorgt ervoor dat eikenhout donkerder wordt en het contrast tussen de planken en de nerftekening groter wordt. Bij het gebruik van een naturel olie zorgt het roken ervoor dat het hout minder ‘geel’ wordt. Een witte olie in combinatie met roken zorgt voor een moderne vergrijsde look. Het hout kan enkel of dubbel gerookt worden. Hoe langer de planken gerookt worden, hoe donkerder ze worden.

Verouderen

Verouderen

Geleefd hout is trend. Alsof het hout al jaren in gebruik is geweest. Authentiek en natuurlijk. En dat kan. Wij kunnen de vloerdelen verouderen. Zowel het oppervlak als de kanten. Er komen butsen in de vloer en de hoekjes worden afgerond. Hierdoor ziet de vloer er doorleeft uit.

Borstelen

Borstelen

Bij borstelen van houten vloerdelen wordt het jonge hout uit de nerf weg geborsteld met een staalborstel. Bij behandeling van het hout met bijvoorbeeld een olie, blijft de olie – en dus de kleur – liggen in de diepere, uitgeborstelde delen. De nerfstructuur wordt hierdoor benadrukt. De natuurlijkheid van het hout wordt dus nog meer zichtbaar.En het borstelen maakt de vloer ook nog eens keihard.

Schaven

Schaven

Schaven is één van de technieken om de vloer een geleefde uitstraling te geven. Het maakt het oppervlak ruw. Een geschaafde plank laat de tekening van het hout zien en benadrukt de noesten. Door het schaven doet de olie op iedere plek zijn eigen werking. Met een natuurlijk, levendig effect tot gevolg.

Vrijblijvende offerte aanvragen?

CBW Erkend

Parketopmaat.nl gelooft in transparantie, duurzaam handelen en oog op service en klantgerichtheid.

CBW Erkend